24 Temmuz 2014 Perşembe

En İyi 5 Launcher (Arayüz)

1. TSF Shell Pro 3D 





Henüz yeni bir launcher olmasına rağmen gönül rahatlığıyla bir numaraya koyduğumuz bu launcher'ın en önemli özelliği bugüne kadar bildiğimiz launcher kavramını, özellikle launcher'ların temelini oluşturan "dock" kavramını kullanmıyor oluşu ve bunu son derece başarılı bir şekilde yapması.


Hemen hemen her android cihazda gördüğümüz bir ana sayfa, yanında kaydırarak ulaşabileceğiniz alternatif anasayfalar ve uygulamalarınıza ulaştığınız menü bu launcher'da bir araya getirilmiş ve ekranın sol alt köşesinden 3D animasyonlu bir şekilde çok daha rahat ve hızlı bir kullanım sunmuş. İstediğiniz masaüstünde oluşturduğunuz ve her şeyiyle özelleştirilebilir klasörler telefonunuzu çok daha verimli kullanmanıza olanak sağlıyor.Şimdilik widget (araç) olarak sadece hava durumu, müzik ve not sunulsa da bu widget'lerin başarısından yola çıkarak ilerleyen zamanlarda çok daha gelişmiş bir şekilde karşımıza çıkacağını söyleyebiliriz. Eğer hala denemediyseniz mutlaka deneyin ve kendinizi bambaşka bir android dünyasına hazırlayın.










2. Go Launcher EX 




GO Launcher hakkında söylenecek çok fazla şey yok... Android kullanıyorsanız telefonunuzun/tabletinizin olmazsa olmaz uygulaması. En profesyonel, en kişiselleştirilebilir, en kullanışlı...

Zaten pek çoğumuzun önceden de tanıdığı ve bildiği gönüllerin bir numarası GO Launcher EX, TSF sonrasında sıralamamızda iki numaraya geriledi ama geçmiş deneyimlerimize dayanarak en kısa zamanda yeni güncellemeler yaparak bir numaraya yükseleceğini söyleyebiliriz. Go Launcher için sayfalarca yazılsa da yeterli olmayacaktır. En üst düzeyde kişiselleştirilebilir şekilde yapılmış olması her kullanıcı için ayrı özelliklerin öne çıkmasına ve GO sevdasının kaynağının farklılaşmasına neden oluyor. Benim gibi maymun iştahlı, her iki günde bir telefonundan sıkılan bir Android kullanıcısı için en büyük özelliği sınırsız farklı tema seçeneğine sahip olması en önemli artısı. Her gün iki yeni tema kullanılsa bile var olan temaları incelemek için telefonun ömrü yetmeyecektir. Sadece launcher da değil... Güç, Hava Durumu, Task Killer, Duvar Kağıdı widgetları ve uygulamaları, GO SMS, GO Dialer, GO Keyboard gibi eklentileriyle sadece launcher'ı değil, telefonun her yerini kişiselleştirilebilmesini sağlayan muhteşem uygulama(ları)mız gönüllerimizdeki yerini uzun süre kaybetmeyecektir...






3. ADWLauncher EX 



Uzun bir süre en iyi launcher olma konusunda GO ile çekişen ADW birincilik/ikincilik tahtını kaptırmış olsa da hala en iyiler listesinde olmayı fazlasıyla hak ediyor.


Eğer CyanogenMod'a sahip bir ROM kullandıysanız en azında temel ADW özelliklerine alışkınsınız demektir. CM'li romlarda varsayılan olarak gelen ADW, üç numaraya yerleştirdiğimiz ADW Launcher EX'in ücretsiz ve kısıtlamalı versiyonu. GO launcher'dan sonra en fazla tema seçeneğine sahip olan ADWlauncher kolay kullanımı ve kişiselleştirilebilirliği ile dikkat çekiyor. Neden Go yerine ADW kullanılmalı? Çok basit bir cevabı var aslında... Sistem kaynaklarını daha az kullanması bu soruya verilebilecek en mantıklı cevap. GO ile kıyaslandığında neredeyse yarı yarıya daha az RAM harcaması yapan ADW aynı zamanda daha net görüntülere, daha canlı bir ekrana sahip olmanızı sağlıyor. Temalarının ise çok çeşitli olduğunu söylemek zor. Genellikle temel simgeler üzerinde sadece renk farklılığı yaratılıyor ve bir süre sonra her şey aynı gibi geliyor. Eğer çabuk sıkılan bir yapıya sahip değilseniz kesinlikle kullanmanız gereken launcher'ın ismi ADW...










4. LauncherPro 


Resim Resim Resim


Hem hızlı, hem kişiselleştirilebilir, hem az sistem kaynağı tüketen Launcher Pro listemizin 4. sırasnda.


Listemizdeki diğer launcher'larla kıyaslandığında zayıf gibi dursa da en az RAM tüketen launcher'lardan birisi olan LP ile biraz uğraşırsanız GO launcher kadar fazla temaya sahip olabilirsiniz. Hemen hemen her şeyi değiştirilebilen LP özellikle orta/alt sınıf android cihazlar için vazgeçilmez bir launcher. Marketten rahatça bulabileceğiniz simge programlarıyla ya da kendi simgenizi kendiniz yaratarak LP ile yapabileceklerinizin sınırı yok. Listemizdeki diğer Launcher'ların hazır tema paketleri, simgelerine ücretsiz olarak ulaşabilirken hazır LP temaları ise (özellikle iyi olanlar) ücretli olarak sunuluyor. Kullanımı son derece kolay ve hızlı olan LP listemizin 4. sırasında olmayı fazlasıyla hak ediyor.












5. SPB Shell 3D 



Resim Resim Resim


İlk yüklediğinizde ağzınızı açık kapatmanızı engelleyecek kadar etkileyici bir görünüme ve arayüze sahip olan SPB Shell 3D ilk 3D launcher olması sebebiyle listemizde yer almayı hak ediyor.


Biraz önce de belirttiğim gibi 3D animasyonlara sahip ilk launcher olması dolayısıyla listemizde yer verdiğimiz SPB Shell 3D bana göre son derece sıkıcı bir launcher. Tek ilginç yanı olan menüler arası geçişlerde kullanılan 3 boyutlu animasyon, kısa bir süre sonra gözünüze oldukça sıradan gelmeye başlıyor. 3D animasyonu dışında kullandığı dock son derece sıradan, menü listesi hemen her launcherda bulabileceğiniz fakat değiştirilemiyor. Kendi içinde gelen widget'lar başlangıçta son derece güzel görünse de boyutları son derece büyük. Aynı zamanda işlevleri son derece sınırlı. Çok daha basit ve güzel görünen widget'larla çok daha kaliteli bir görünüme ve çok daha fazla işleve sahip olabilirsiniz. En az düzeyde kişiselleştirilebilen bu Launcher neredeyse her cihazda aynı şekilde görünüyor ve ben gibi değişiklik aryan kişiler için ömrü en fazla yarım gün oluyor... Aşağıdaki video'yu izleyin fakat daha fazlasını beklemeyin, bu launcher'dan alabilecekleriniz sadece bu video ile sınırlı.

Unknown

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright @ 2013 Android Adamı.