18 Temmuz 2014 Cuma

Assasins Creed Altair' Chronicles (SADECE QVGA İÇİN GEÇERLİ)



Siteden ısrarla aldığım ve benimde hem pc platformunda hemde telefonlarda hayranı olduğum müthiş bir oyundur Assasin's Creed. Sizi tarihin derin gizemlerine götürecek, Müslümanlarla Haçlıların kanlı mücadelesini yansıtacak çok güzel bir oyun. 

Oyun Gameloft tarafından geliştirilmiş ve Ubisoft tarafından 5 Şubat 2008 tarihinde ABD’de yayınlanmıştır. Gelişmiş grafikler ve yenilenmiş oynanış biçimi ile oyunun bir portu Ubisoft tarafından iPhone OS için yapıldı ve 23 Nisan 2009 tarihinde App Store’da yayınlanmıştır.

Assassin’s Creed: Altair’in Günlükleri Nintendo DS’nin özelliklerinden yararlanılarak tasarlanmıştır. Oyunun ana oynanış biçimi Prince of Persia tarzı platformun, gizli hareket etme ve dövüş teknikleri ile birleşmesinden oluşmaktadır. Oyun, standart oynanış esnasında sorgulama (Interrogation) ve hırsızlık (Pickpocketing) gibi mini oyunlar için ve harita görüntülemek için bir dokunmatik ekran kullanmaktadır. Oyunun dövüş sistemi ise güçlü ve zayıf saldırıların kombinasyonlarının yanı sıra bombalardan ve fırlatılabilir silahlardan oluşur.
Oyunda 7 silah bulunmaktadır bunlar; Hidden Blade, Altair’in kılıcı, tatar(ok), patlayıcı bombalar, duman bombaları, fırlatma bıçakları ve düşmanlarının bacaklarını bağlamak amacıyla kullanılan bir kancadan oluşur. Kanca, ayrıca ip bulunmayan boşluklar arasında sallanmak için de kullanılmaktadır.
Silah ve beceriler oyun esnasında bulunabilen kürelerle açılabilir ve geliştirilebilirler. Oyun ayrıca daha büyük bir mücadele isteyen deneyimli oyuncular için üç farklı zorluk seviyesi bulundurmaktadır.
Oyunun Hikayesini kısaca anlatıcak olursak; Yıl MS 1190 ve Üçüncü Haçlı Seferleri Kutsal Toprakları yutmak üzeredir. Kutsal şehir Küdüs’ün kontrolü için Haçlılar ve Müslümanlar çatışmaktadırlar.
Not: DS’i olup oyunu oynamayanlara spoiler olacaktır. DS’i olmayan oyuncular için ise bir bilgi yazısı niteliği bulunmaktadır.
Bir Suikastçi olan Altair Ibn-La’Ahad, çetin bir seferden evine Halep’e döner ve evini, Suikastçilerin yeminli düşmanları Tapınak Şövalyeleri’nin saldırısı altında bulur. Şansı yoktur ancak onlardan birçoğunu yenerek, hatta saldırı durdurulmadan önce bir düşük rütbeli kaptanı öldürerek saldırıyı püskürtmeye çalışır. Sonrasında Sukastçi düzeninin “büyük ustası” Al Muallim tarafından, gücü bütün toplulukları (Müslümanlara ya da Haçlılara hangi tarafa ait olursa olsun) tek bayrak altında toplayacak ve Haçlı seferlerini herhangi bir taraf için zaferle sonuçlandıracak olan Chalice adında kutsal bir nesneyi bulup geri getirmekle görevlendirilir. Ve vakit kaybetmeden yeni arayışı için yola çıkar.
Ekran Görüntüleri




Unknown

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

1 yorum:

 

Copyright @ 2013 Android Adamı.